文语站

位置:首页 > 习题库 > 

阅读下列短文,然后从每小题A、B、C、D中选出能回答所提问题或完成所给句子的最佳*Inmanyplacest...

习题库1.67W

问题详情:

阅读下列短文,然后从每小题A、B、C、D中选出能回答所提问题或完成所给句子的最佳*

阅读下列短文,然后从每小题A、B、C、D中选出能回答所提问题或完成所给句子的最佳*Inmanyplacest...

In many places the weather changes during the year. These changes are called seasons. In the north and south there are four seasons in a year. At the North and South Pole, there are only two seasons. In tropical(热带) places near the Earths equator( 赤道), there are two seasons a wet season and a dry season. Each season brings changes. They are important for plants and animals that live in different parts of the world.

spring starts when the day and night are the same length. The weather gets warmer and sunnier. Trees and plants start to grow. Many animals have their babies in spring.

Summer begins on the longest day of the year.  In the north this is on June 21 or 22. Summer is usually the warmest and sunniest time of the year.  Fruit grows faster on trees and plants. Young animals grow bigger and stronger.

Autumn starts when the day and night are the same length again. During autumn, the leaves change color and fall down from the trees. Some animals collect food before winter comes.

Winter begins on the shortest day of the year. In the north this is on December 21 or weather is colder and in some places there is lots of snow. Plants and trees stop growing. Some animals, like bats and bears, find places to hide and sleep. This is called hibernation.

1. There are     seasons on Greenland(格陵兰岛) at the North pole.

A. four

B. three

C. two

D. one

2. Many animals     in spring.

A. have babies

B. change color

C. collect food

D. stop growing

3. Fruit grows faster on trees and plants in     .

A. spring

B. summer

C. autumn

D. winter

4. The meaning of the underlined word "hibernation" is     in Chinese.

A. 迁徒

B. 寒冷

C. 储藏

D. 冬眠

5.      start when the day and night are the same length.

A. Spring and summer

B. Summer and autumn

C. Autumn and winter

D. Spring and autumn

【回答】

1.C

【解析】细节理解题。根据文中句子“At the North and South Pole, there are only two seasons.”可知,在北极的格林兰岛只有两个季节。故*选C。

2.A

【解析】细节理解题。根据文中句子“Many animals have their babies in spring.”可知,很多动物在春天都会有自己的宝宝。故*选A。

3.B

【解析】细节理解题。根据文中句子“Summer is usually the warmest and sunniest time of the year. Fruit grows faster on trees and plants.”可知,树上的水果在夏天长得更快,故*选B。

4.D

【解析】词义猜测题。根据前面的句子“Some animals, like bats and bears, find places to hide and sleep.”This is called hibernation.可知,冬天的时候,一些动物会找地方藏起来睡觉,这个就叫做冬眠。故*选D。

5.D

【解析】细节理解题。根据文中句子“Spring starts when the day and night are the same length.”和“Autumn starts when the day and night are the same length again.”可知,春天和秋天开始的时候,白天和夜晚都是一样长,故*选D。

知识点:日常生活类

题型:阅读理解